Skip to content

Kennel

Vår kennel består av mig matte Ewa som till vardags jobbar som skolsköterska i Luleå.
Husse Juha är delägare i företaget Energiborrning AB, ett företag som erbjuder borrning av bergvärme, vattenbrunnar mm.

Vi bor strax utanför Luleå stad med gångavstånd till både vatten och skog. Lugnet och naturen ligger oss varmt om hjärtat så våren och sommaren och delar av vintern tillbringar vi all tid vi har ute på vårt smultronställe i Luleå Skärgård.

På hundfronten har vi i dagsläget 4 st underbara cockrar som heter
MARTA, AGDA, ASTRID och MR J

Om oss

Mer om oss

Jag Ewa fick min första cocker 1972. Han hette HERO och var svart glad och full av upptåg.
Han dog 1986, 14 år gammal. Med honom grundlades intresset för den underbara rasen engelsk cockerspaniel med allt vad det innebär.

ABBE” SAMCOCKS GOING NUTS blev vår första gemensamma hund och med honom vaknade efterhand intresset att föda upp egna valpar. Vi ansökte om vårt kennelnamn Puttifar som godkändes 1995.

Vi föder upp valpar i hemmiljö där vi har den sociala kontakten med valparna från födelsen fram till det att dom flyttar från 8 veckors ålder. Vårt motto är att bedriva sund och genomtänkt hundavel där god hälsa, fina rastypiska temperament och god exteriör följs åt. Vi följer de regler som finns för SKK ansluten Kennel, samt rasklubbens strategier vad gäller hälsa.

Varmt välkommen att höra av dej vid intresse av valp från oss eller om du vill veta mer om oss och rasen innan du bestämmer dej …

Om oss

Valpar

Våra valpar är veterinärbesiktade, id-märkta, avmaskade och reg. SKK. När du köper valp från oss får du med dig:

  • Köpekontrakt
  • Stamtavla & vaccinationsintyg 
  • Veterinärintyg
  • Foderlista
  • Skötselråd
  • Medlemskap i cockerklubben första året

Kontakten och stödet till valpköparna anser vi är mycket viktigt. Att ge full support till valpköparna är en naturlig del och vi finns tillgängliga för alla utifrån var och ens behov. För närmare presentation av våra hundar gå till fliken ”Våra hundar”.